2015 SEO Kehanetleri

Yurt dışı kaynaklı seo bloglarında 2015 yılında gerçekleşmesi muhtemel bir çok seo kehaneti okudum. Bazıları bana biraz fantezi ürünü olarak gelse de aralarında bu yıl gerçekleşmesi muhtemel bazı gelişmelerde vardı.

Bu kehanetlerden gerçekleşme ihtimali olanlar ;

Google Plus Yavaşça Geri Çekilecek

Google Plus Google’ın zorlamalarına rağmen bir türlü Facebook moduna giremedi. 2015 yılı içinde Google Plus direkt olarak ortadan kaldırılmayacak, öncelikle diğer Google ürünleriyle olan bağı kesilecek ve artık Google platformlarını kullanmak için zorunlu hale gelmeyecek.

Google Hangouts ve Google Fotoğraflar gibi özellikler bağımsız olarak kullanılabilecek. Uygulamalardaki G+ optimizasyonu son bulacak.

Apple Kendi Arama Motorunu Oluşturabilir

Aslında bunun da fantezi olduğunu düşünmüştüm başlangıçta ama 4-5 farklı seo bloğunda benzer dedikoduları görünce bende inanmaya başladım.

Apple’ın herkesin takdir ettiği bir mükemmellik anlayışı var ve bu anlayışı arama motoru algoritmalarında da kullanmalarını bekliyorum.

2015 yılı içinde Apple arama motoru piyasaya çıkmasa bile en azından yetkili ağızlardan net açıklamalar yapılabilir.

Sadece Hashtag Araması Yapan Arama Motoru

Hashtag artık bir sosyal medya kavramı oldu. Linkedin hariç tüm büyük sosyal ağlar hashtag kullanımını destekliyor.

Yapılan paylaşımların içerik kısımlarının neredeyse yarısını hashtag’ler oluşturuyor.

Google’ın 2015 yılı içinde görsel ve video aramaları gibi sadece hashtag’ler için bir arama yapan bir arama algoritması geliştirebilir ki artık böyle bir arama motoruna oldukça fazla ihtiyaç var.

Yazının başında da belirttiğim gibi bunlar sadece duyum, resmi ağızlardan yapılan net bir açıklama yok.

Share your thoughts