2021 Google Arama Trendleri ve SEO

2021 hepimize yaşattığı ve yaşatmaya devam ettiği zorluklarla birlikte sona eriyor. Umuyoruz ki önümüzdeki yıl herkes için çok daha iyi geçer. Google her zaman olduğu gibi bu sene de yılın önemli arama trendleri ve temalarına ilişkin yıllık raporunu yayınladı.

Google’ın 2021 Arama Trendleri için hazırladığı sitesinde tüm dünyadan alınan verilere göre geçtiğimiz senenin arama trendleri görüntülenebilir. Bu arama trendleri doğru şekilde analiz edilirse 2022 senesi için birçok şirkete yol gösterebilir. Eğer siteyi incelerseniz, arama trendlerini bölgelere göre sıralayabildiğinizi ve dünyanın dört bir köşesinde neler olup bittiğine dair daha spesifik bilgiler elde edebileceğinizi görebilirsiniz. Birçok kategoride en çok aranan kelimeleri de görmek mümkün. En popüler şarkılar, spor takımları ve TV şovları gibi kategoriler hakkında arama hacmine dayalı bilgiler elde edebilirsiniz.

Globalde en çok aranan TV dizileri arasında Squid Game (Netflix), Bridgerton (Netflix), WandaVision (Disney+), Cobra Kai (Netflix) ve Loki (Disney+) olduğunu görüyoruz. Sanırım bu sonuçlara bakarak Amazon Prime ve Apple TV+ gibi ilk 5’e kendi dizisini çıkaramayan platformların yeni stratejiler belirlemeleri gerektiği sonucuna ulaşabiliriz.

Yine aynı şekilde ülkemizde de en çok aranan TV dizisinin Squid Game olmasından yola çıkarak Amazon Prime’ın ülkemiz için izlediği içerik politikasının pek de başarılı olmadığı sonucuna ulaşmamız yanlış olmayacaktır.

blank

Kültür, ekonomi, eğlence, çevre ve sağlık gibi kategorilerde geçtiğimiz yıl hangi aylarda hangi aramaların trend olduğunu da bu site sayesinde öğrenebiliyoruz. Örneğin ekonomi kategorisine bakarsak 2021’de “nasıl iş bulabilirim” sorgusundan çok “nasıl kendi işimi kurabilirim” sorgusunun yapıldığını görebiliriz. Bu da değişen dünya hakkında bize oldukça bilgi veriyor.

blank

Sağlık kategorisinde ise pandeminin insan psikolojisini nasıl etkilediğini anlamak mümkün. En çok aranan sorguların başında “ruh sağlığı nasıl korunur?” sorgusu geliyor.

blank

Google 2021 Arama Trendleri’ni inceleyerek işletmenizin SEO stratejisi için 2022’de hangi anahtar kelimelere yoğunlaşmanız gerektiğini keşfedebilirsiniz. 2022’de sağlık, ekonomi ve teknoloji gibi alanlarda tıpkı 2021’de olduğu gibi bir sorgu patlaması yaşanacağı kuşkusuz. Yine aynı şekilde iklim değişikliği üzerine yoğunlaşan işletmelere ve web sitelerine ilginin artması oldukça mümkün görünüyor. İşletmenizin SEO stratejisini doğru anahtar kelimeler üzerine kurarak 2022’de rakiplerinizin önüne geçebilirsiniz ve Google 2021 Arama Trendleri bunun için harika bir kaynak sunuyor.

Kaynak: https://www.thinkwithgoogle.com