2018 Yılı Long Tail Anahtar Kelimelerin Yılı mı Olacak?

SEO çalışmalarında başarıya ulaşmak için, anahtar kelime seçimini doğru bir biçimde yapmak en önemli konulardan biridir. Tüm SEO çalışmalarınızın odağında seçtiğiniz anahtar kelime olacağı için yanlış anahtar kelime seçimi yapmanız SEO’dan verim alamayarak boşa emek harcamanıza neden olur.

Long Tail Anahtar Kelimelere Öncelik Verin

Long tail anahtar kelimeleri daha önce duydunuz mu? Duymayanlar için; tek bir kelimeyi anahtar kelime olarak kullanmak yerine o kelimenin yanına bahsettiğiniz şeye özgü üç ila dört anahtar kelime öbeği eklerseniz bu kuyruklu anahtar kelime olur.

Long Tail Kelimeler Örnek Resim

Long tail anahtar kelimeler arama sonuçlarında daha hızlı yukarılara tırmanır ve daha iyi verim almanızı sağlar. Örneğin; anahtar kelimemizin “çanta” kelimesi olduğunu varsayalım, çanta anahtar kelimesinde rekabet çok yoğun olduğu için Google’da üst sıralara çıkmanız zor olacaktır, iyi bir SEO çalışması ile bunu başarabilirsiniz ancak çanta kelimesinin arama hacmi çok yüksek olmasına rağmen bu anahtar kelimeden sitenize gelen ziyaretçiler muhtemelen sadece araştırma yapan kullanıcı kitlesi olacak. Kısaca bu anahtar kelimede üst sıralara çıkmanız zor olmasına rağmen çok verimli olmayacaktır.

short or long

Daha Az Rekabet = Daha Yüksek Verim

Şimdi de long tail bir anahtar kelimeyi tercih ettiğinizi varsayalım, bu sefer anahtar kelimemiz “çanta” yerine “siyah deri sırt çantası” olsun. Siyah deri sırt çantası anahtar kelimesinde rekabet çanta anahtar kelimesine göre çok daha az olacaktır, hali ile bu anahtar kelimede iyi bir SEO çalışması ile kolayca üst sıralarda yerinizi alabilirsiniz. Üstelik long tail anahtar kelimelerde üst sıraya çıktığınız zaman sayfanıza daha az ziyaretçi çekecek olsanız da çektiğiniz ziyaretçilerin hepsi ne aradığını bilen, daha odaklı ve daha kararlı müşteriler olacağı için satış yapma ihtimaliniz daha yüksek olacak.

Toparlamak gerekirse, iyi bir long tail anahtar kelime seçimiyle sitenize tam olarak aradığınız kitleyi çekecek ve bu kitleye ulaşacaksınız.